Pre verejnosť

Minister školstva Tomáš Drucker odovzdal Ceny sv. Gorazda

Display portlet menu
Späť na oznamy

Minister školstva Tomáš Drucker odovzdal Ceny sv. Gorazda

Aktuality

Povolanie, ktoré nie je len prácou, ale poslaním. Sú to práve učitelia, ktorí formujú budúcnosť spoločnosti tým, že vzdelávajú a inšpirujú mladých ľudí. Aj za to im patrí veľká vďaka. Počas slávnostného odovzdávania Ceny sv. Gorazda tak minister školstva Tomáš Drucker odovzdal 7. júna 2024 zlaté, strieborné a bronzové medaily pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku. Minister Tomáš Drucker ocenil aj šikovných žiakov a študentov Pamätným listom sv. Gorazda.

Slávnostný ceremoniál sa konal v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu. Ocenenie pedagogickej práce, pomenované po svätom Gorazdovi, predstavuje najvyššie uznanie, ktoré môže pedagógom udeliť minister školstva a udeľuje sa od roku 1997. Tieto ocenenia, symbolicky pomenované po prvom známom učencovi v našej národnej histórii, vyjadrujú uznanie za výnimočné pedagogické úsilie, talent, nasadenie či vernosť učiteľskej profesii, ako aj za prácu v prospech školstva a výchovy.

Morálne ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia pedagógov v rezorte.  

Striebornú medailu sv. Gorazda si prevzalo 19 pedagógov. Medzi nimi sú aj pedagógovia z Technickej univerzity v Košiciach.

Striebornú medailu si z rúk ministra školstva Tomáša Drukera prevzala PhDr. Anna Čekanová, PhD. z Leteckej fakulty TUKE za významný rozvoj vysokého školstva v oblasti vojenskej aj civilnej  leteckej odbornej angličtiny.

Fotografie z udalosti si môžete pozrieť v galérii v spodnej časti webového sídla LF.