Pre verejnosť

13. ročník súťaže "Cena za najlepší príspevok v oblasti kvality"

Display portlet menu
Späť na oznamy

13. ročník súťaže "Cena za najlepší príspevok v oblasti kvality"

Aktuality

Vážená pani/Vážený pán,
dovoľujem si Vás informovať, že Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR ako koordinátor štátnej politiky kvality v Slovenskej republike vyhlasuje 13. ročník súťaže „Cena za najlepší príspevok v oblasti kvality“.
Poslaním a cieľom súťaže je upozorniť na prácu novinárov, publicistov, redakcií, vedeckých pracovníkov a absolventov vysokých škôl, zameranú na oblasť kvality, podporiť ich a oceniť za výnimočné príspevky, ktoré zachytávajú uvedenú tému a prispievajú k zvyšovaniu povedomia verejnosti o problematike a jej prínosoch pre spoločnosť.

V súťaži sa udeľuje ocenenie v piatich kategóriách:
o   kategória A) najlepší publicistický príspevok (autorstvo novinár, publicista),
o   kategória B) najlepší odborný príspevok (autorstvo odborná verejnosť),
o   kategória C) najlepší vedecký príspevok (autorstvo vedecký pracovník),
o   kategória D) najlepšia dizertačná práca (autorstvo absolvent doktorandského štúdia),
o   kategória E) najlepšia diplomová práca (autorstvo absolvent vysokoškolského štúdia).


V rámci kategórií A a B sa do súťaže zaraďujú všetky publicistické a odborné príspevky z oblasti kvality uverejnené v periodickej tlači, televíznych a rozhlasových médiách, či už v audio, video, printovej alebo elektronickej forme, v období akademického roka, t. j. od 1. septembra 2022 do 31. augusta 2023. Uvedené príspevky môžu byť výstupom kvantitatívno-kvalitatívnej analýzy na základe stanovených kľúčových slov alebo môžu byť priamo prihlásené do publicistickej súťaže zaslaním prihlášky autorom, šéfredaktorom, resp. vydavateľom.
V rámci kategórií C, D a E sa do súťaže zaraďujú príspevky a práce prihlásené a zaslané v stanovenom termíne vedením školy, autorom alebo vedúcim dizertačnej/diplomovej práce, spadajúce do obdobia akademického roka, t. j. od 1. septembra 2022 do 31. augusta 2023.
Termín prihlasovania príspevkov je do 31. augusta 2023.
Kritériá hodnotenia príspevkov sú opísané v štatúte súťaže, ktorý je spolu s prihláškou do súťaže uverejnený na webovej stránke úradu.
Víťazi jednotlivých kategórií si ocenenia preberú počas slávnostného večera vyhlásenia výsledkov Národnej ceny SR za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť 2023, ktorý sa bude konať v novembri 2023.
Víťazné príspevky zverejní Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR na svojom webovom sídle.