Pre verejnosť

Pozvánka na 19. Študentskú konferenciu PEGASUS

Display portlet menu
Späť na oznamy

Pozvánka na 19. Študentskú konferenciu PEGASUS

Udalosti

Účelom konferencie je poskytnúť fórum pre študentov univerzít PEGASUS ( t. j. študentov zapísaných na študijný program PEGASUS inštitúcií ) a študentov letectva a kozmonautiky iných európskych univerzít na prezentáciu odborných prác vo verejnej súťaži o 1., 2. a 3. miesto v kategórii absolvent ( len kandidáti magisterského stupňa). Účelom konferencia je, aby študenti mali možnosť precvičiť si prezentáciu technickej práce na stretnutiach.

Základným cieľom konferencie je poskytnúť študentom vzdelávaciu skúsenosť, ktorá ich pripraví na ich budúcnosť ako aktívnych leteckých inžinierov. Študenti sa zúčastnia a odprezentujú technické práce ako na skutočnom odbornom stretnutí. Okrem toho nadviažu profesionálne vzťahy, naučia sa od iných a vylepšia si svoje komunikačné schopnosti. 
Prácu, či už písomnú alebo ústnu, ohodnotia profesionálni členovia, ktorí slúžia ako sudcovia, s primárnym cieľom poskytnúť významnú spätnú väzbu o kvalite práce. Papiere s najvyšším hodnotením budú tiež ocenené.

Na konferenciu je pozvaný každý študent, či už univerzity PEGASUS alebo študent letectva z iných európskych univerzít, ktorý je po apríli 2022 už absolventom magisterského štúdia alebo ho ešte neabsolvoval. Do súťaže sú akceptované iba študentské práce magisterského stupňa. Ph.D. študentské práce nie sú oprávnené súťažiť o ceny. Ich práce môžu byť prezentované, avšak len na posúdenie.

Prezentovaná práca by mala byť originálne, práca ešte nebola publikovaná alebo prezentovaná inde.

Vybrané články budú skontrolované na publikáciu v špeciálnom vydaní Aerotecnica, Springer Journal.

Pozvánka na konferenciu PEGASUS 2023
Pravidlá PEGASUS konferencie pre študentov
Prihláška